Airco Grimbergen

Wilt u een airco plaatsen bij uw thuis of op kantoor in Grimbergen?

Als u op zoek bent naar een manier om uw huis of kantoor in Grimbergen te koelen, is een airconditioner een populaire optie.

Er zijn verschillende soorten airco’s om uit te kiezen, afhankelijk van uw behoeften. Zo hebt u de keuze uit een split unit, monoblock unit, multisplit unit, wandunit, vloerunit, plafondunit of muurunit.

Sommige airco’s zijn ook uitgerust met een inverter of warmtepomp, wat betekent dat ze ook kunnen worden gebruikt om te verwarmen. Als u wilt profiteren van hernieuwbare energie, kunt u ook kiezen voor een airco met zonnepanelen of een geothermische warmtepomp.

Als u een airco wilt laten plaatsen in Grimbergen, lees dan hieronder verder hoe wij u kunnen verder helpen.

Airco Grimbergen

Voor welke airco diensten kan je bij ons terecht in regio Grimbergen?

Iedereen uit regio Grimbergen kan bij ons terecht voor alle diensten op het gebied van airco’s, van installatie tot na-service zoals reparatie tot vervanging (enkel voor eigen installaties!).

Onze airco’s bieden niet alleen koeling in de zomer, maar kunnen ook dienen als verwarming in de winter, wat je een extra optie geeft voor het reguleren van de temperatuur in je huis.

We hebben ook een ruime selectie aan accessoires beschikbaar, zoals afstandsbedieningen en filters, en we kunnen je advies geven over hoe je je airco op een energiezuinige manier kunt gebruiken.

Als je overweegt om een nieuwe airco aan te schaffen, kun je bij ons terecht voor verkoop en vergelijking van verschillende modellen. We werken met A merken zoals ¬†Fujitsu,¬†Daikin¬†en¬†Mundoclima en bieden zowel split- als multisplit-systemen aan. Er zijn verschillende soorten airco’s beschikbaar, waaronder wand- en vloermodellen en ingebouwde modellen, met of zonder buitenunit.

Airco kopen Grimbergen: Van advies op maat tot uitstekende garantie

We helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze en we kunnen je ook informeren over de wettelijke eisen waaraan een airco moet voldoen. Bovendien bieden we garantie op al onze producten en staan we altijd klaar om eventuele klachten of vragen te behandelen. We houden ook preventief onderhoud aan je airco, zodat je altijd kunt rekenen op optimale veiligheid en prestaties.

Wie zijn we?

Airco plaatser Celektro is een bedrijf dat airco’s installeert voor particulieren en bedrijven in de regio en omgeving van Grimbergen.

Ons bedrijf is gevestigd in Steenokkerzeel en werkt binnen een straal van ongeveer 30 km rondom deze plaats.

Voordelen van verschillende type airco installaties die wij plaatsen in Grimbergen

Split airco – Airco met buitenunit

Een airco met buitenunit, ook wel een split-airco genoemd, bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit is het deel van de airco dat in het te koelen of te verwarmen gebouw wordt ge√Įnstalleerd en verantwoordelijk is voor het circuleren van de gekoelde of verwarmde lucht. De buitenunit, die buiten het gebouw wordt geplaatst, bevat de compressor en de condensor. De buitenunit is verantwoordelijk voor het koelen of verwarmen van de lucht en het transport ervan naar de binnenunit.

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van een airco met buitenunit:

 1. Ze nemen minder ruimte in beslag binnenshuis: omdat de compressor en de condensor buiten het gebouw worden geplaatst, nemen ze binnenshuis geen ruimte in.
 2. Ze zijn stil: omdat de compressor en de condensor buiten het gebouw zijn geplaatst, is het geluidsniveau binnenshuis lager dan bij een airco zonder buitenunit.
 3. Ze zijn energie-effici√ęnt: de buitenunit van een airco is beter in staat om de warmte af te voeren dan een airco zonder buitenunit, waardoor het koelen of verwarmen van de lucht effici√ęnter gebeurt en er minder energie verbruikt wordt.
 4. Ze zijn flexibeler in het plaatsen: omdat de binnenunit van een airco met buitenunit op elke gewenste locatie kan worden ge√Įnstalleerd, bieden ze meer flexibiliteit in het plaatsen dan een airco zonder buitenunit.
 5. Ze kunnen voor meerdere ruimtes tegelijk gebruikt worden: het is mogelijk om meerdere binnenunits te verbinden met één buitenunit, zodat de airco in verschillende ruimtes tegelijk kan worden gebruikt.

Monoblock airco – Airco zonder buitenunit

Een airco zonder buitenunit, ook wel een monoblock-airco genoemd, is een airco die geen gebruik maakt van een afzonderlijke buitenunit. In plaats daarvan bevat de airco zowel de compressor als de condensor in √©√©n enkele eenheid die binnenshuis wordt ge√Įnstalleerd.

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van een airco zonder buitenunit:

 1. Ze zijn gemakkelijker te installeren: omdat er geen afzonderlijke buitenunit nodig is, is het installeren van een airco zonder buitenunit gemakkelijker en sneller.
 2. Ze zijn goedkoper: omdat er geen afzonderlijke buitenunit nodig is, zijn airco’s zonder buitenunit vaak goedkoper dan airco’s met buitenunit.
 3. Ze nemen minder ruimte in beslag: omdat er geen afzonderlijke buitenunit nodig is, nemen airco’s zonder buitenunit minder ruimte in beslag dan airco’s met buitenunit.
 4. Ze zijn mobieler: omdat de airco als één eenheid is ontworpen, is het gemakkelijker om een airco zonder buitenunit te verplaatsen naar een andere locatie.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van een airco zonder buitenunit:

 1. Ze zijn minder energie-effici√ęnt: omdat de compressor en de condensor in √©√©n enkele eenheid zijn geplaatst, is het moeilijker om de warmte af te voeren dan bij een airco met buitenunit, wat kan leiden tot een hoger energieverbruik.
 2. Ze kunnen luidruchtiger zijn: omdat de compressor en de condensor in dezelfde eenheid zijn geplaatst, kan het geluidsniveau van een airco zonder buitenunit hoger zijn dan bij een airco met buitenunit.
 3. Ze zijn minder flexibel in het plaatsen: omdat de airco als één eenheid is ontworpen, is het moeilijker om de airco op een gewenste locatie te plaatsen dan bij een airco met buitenunit.

De stappen of werkzaamheden die nodig zijn om een airco te plaatsen of te onderhouden in uw gebouw te Grimbergen

Het plaatsen of onderhouden van een airco kan een complexe taak zijn die best overgelaten wordt aan professionele installateurs of servicebedrijven in Grimbergen.

Stappen voor het plaatsen van een airco:

 1. Kies de juiste locatie voor de airco: de airco moet op een plaats worden ge√Įnstalleerd waar hij effici√ęnt kan werken en waar hij niet in de weg staat.
 2. Maak de juiste voorbereidingen: voordat de airco ge√Įnstalleerd kan worden, moeten er soms aanpassingen aan het gebouw worden gemaakt, zoals het boren van gaten voor de afvoerslang of het aanbrengen van stroomaansluitingen.
 3. Installeer de binnenunit: de binnenunit van de airco wordt ge√Įnstalleerd op de gekozen locatie en aangesloten op de afvoerslang en de stroomvoorziening.
 4. Installeer de buitenunit: de buitenunit van de airco wordt ge√Įnstalleerd op een locatie buiten het gebouw en aangesloten op de binnenunit via koelkabels en een afvoerslang.
 5. Test de airco: na de installatie wordt de airco getest om ervoor te zorgen dat hij naar behoren werkt.

Stappen voor het onderhouden van een airco:

 1. Maak de binnenunit schoon: de binnenunit van de airco moet regelmatig worden schoongemaakt om stof en vuil te verwijderen. Dit kan met behulp van een stofzuiger of een doek worden gedaan.
 2. Maak de filters schoon: de filters van de airco moeten regelmatig worden schoongemaakt om de luchtstroom te verbeteren en het energieverbruik te verminderen.
 3. Maak de buitenunit schoon: de buitenunit van de airco moet regelmatig worden schoongemaakt om stof en vuil te verwijderen. Dit kan met behulp van een tuinslang of een doek worden gedaan.
 4. Controleer de afvoerslang: de afvoerslang van de airco moet worden gecontroleerd op blokkades of lekkages.
 5. Voer preventief onderhoud uit: het is aanbevolen om het aircosysteem regelmatig te laten inspecteren door een professionele servicebedrijf

Wat zijn de kosten die ik ongeveer mag verwachten bij het laten plaatsen van een airco in Grimbergen?

Het is moeilijk om een specifiek bedrag te noemen dat je kunt verwachten te betalen voor het laten installeren van een airco, omdat de kosten kunnen vari√ęren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type airco dat je kiest, de grootte van de ruimte waar je het wilt laten installeren en het bedrijf dat je kiest om het te installeren.

Als richtlijn kun je ongeveer ‚ā¨1.500 tot ‚ā¨3.000 verwachten te betalen voor het laten installeren van een airco. Houd er ook rekening mee dat je in aanmerking komt voor het verlaagde BTW-tarief van 6% als je de airco laat installeren in een woning ouder dan 10 jaar, wat kan helpen om de kosten te verlagen.